Vårkonferens 2017

Turistinformation

Att Besöka

Gotlands Museum

I ett helt kvarter vid Strandgatan i Världsarvsstaden Visby möter besökaren öns rika och spännande historia. Här finns bland annat de berömda bildstenarna, skattkammaren med Spillingsskatten – världens största vikingatida silverskatt, genuina 1200-talsinteriörer, basutställningar om vikingarnas världar och medeltida kyrkokonst samt Gotlandium, en basutställning om öns berggrund med det främsta ur museets fossilsamling. Under hela året visas olika tillfälliga utställningar, alltid med aktuella teman.

Gotländska kyrkor

I Sveriges kyrktätaste kommun är det aldrig mer än tio minuters bilkörning mellan kyrktornen. I var och en av Gotlands 92 socknar finns det en verksam medeltida kyrka. Ett av Visbys mest kända landmärken är Sankta Maria domkyrka. Hon står ensam i dag men så har det inte alltid varit. Vandra genom stadens gränder bland klättrande rosor och se hur murgrönan breder ut sig och ger liv åt de många kyrkoruinernas fasader. Mer information om kyrkorna hittar du på Visby Stift. Många kyrkor har öppet året runt. Ett tips nära Visby är Bro kyrka som alltid är öppen.

DBW:s botaniska trädgård 

Den botaniska trädgården i Visby innehåller en rad växter som annars trivs bäst i varmare klimat såsom mullbär, fikon, valnötsträd, tulpanträd, näsduksträd, magnolior med mera. Närheten till havet och skyddet inom Ringmuren ger ett varmare klimat. På senare år har trädgården fått en ansiktslyftning, man har målat lusthuset i de ursprungliga färgerna och anlagt en helt ny örtagård. Carl von Linné har fått en staty.

Ljugarn 

Ta en tur till Ljugarn som ligger på Gotlands östkust, ca 45 min. bilresa. Besök det fantastiska naturreservatet och raukområdet Folhammar och avnjut en god middag på Smakrike i Ljugarn

Evenemang i april

Rally Gotland 

Ägde rum 22-23 april i 2016. Programmet för 2017 har inte kommit ut ännu.

Classic Running och Nordic Classic Biking 

Äger rum I Visby, 22 april 2017. I anslutning till den arrangeras även en hälso- och livsstilsmässa, Gott Liv.

Tips på restauranger

Crêperie & Logi

Finns på Wallersplats I Visby och serverar smarriga crepes och gallettes med sallad.

Wallers Krog

Wallers levererar en helhetsbild avseende mat, dryck och service. öket på Wallers lägger största vikt avseende val av råvaror oc låter årstiderna ligga till grund för inspirationen.

Gamla Masters

Prisbelönt kvarterskrog i centrala Visby, strax intill Stora Torget. Här kan man äta allt från robus husmanskost till avancerade trerättersmenyer. Sent på kvällen förvandlas Gamla Masters till Visbybornas eget vardagsrum. 

JODA bar

JODA har luncher såväl som middagar. After Work på fredagar. Brunchbuffé på söndagar. En härlig ”baklummu” på gården. I stora baren serveras förutom drycker även smårätter.

Surfers

Restaurang och pub i Visby innerstad. Asiatiskt kök och fruktiga drinkar. 

 

För mer tips besök  www.gotlandactive.se